Hem
Historia
Ideell förening
Bidrag och stipendier
SophiaNytt
Årsberättelse
Restaurang
Medlemsservice
 

Servicecenter - Kallskänkan Stina gillar bra mat 

Jag skulle aldrig vilja jobba i ett sjukhuskök! säger kallskänkan Christina ”Stina” Tjernberg med eftertryck. Att jobba här är ju som att jobba på en vanlig lunchrestaurang. Vi gör inte speciellt mycket specialkost och har väldigt fria tyglar vad gäller menyerna. Och för att vara ett dagjobb i restaurangbranschen får man jobba med väldigt bra mat här. Dessutom är det varierat, säger Stina Tjernberg, vars personliga kulinariska kärlek ligger i det italienska köket.

En vanlig dag lagas runt 300 luncher och 100 patientmåltider av de fem anställda i köket. Och maten på Sophiahemmet är något som patienterna brukar lovorda.

Förutom Sophiahemmets personal och patienter är även andra gäster välkomna till restaurangen, där dagens lunch och fika finns att köpa. Utöver luncherna förser restaurangen sjukhus och högskola med specialbeställningar. Möten, konferenser och styrelsemöten servas med allt från smörgåsar till affärsluncher och à la carte-middagar. Så mycket mer varierat kan knappast ett restaurangjobb bli.

Text: Christina Bild
Foto: David Magnusson

Tidigare publicerad i SophiaNytt nr 1 2010

 

 

 

Publicerad: 2010-07-14
  Skriv ut        Kommentera sidan
 © Sophiahemmet   Valhallavägen 91   Stockholm   Telefon 08-406 20 00   Kontakt   Information