Hem
Historia
Ideell förening
Bidrag och stipendier
SophiaNytt
Årsberättelse
Restaurang
Medlemsservice
 

Tre frågor till Ester Mogensen, ledamot i Högskolenämnden

Hur länge har du suttit i Högskolenämnden?
– I cirka fyra år.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är leg sjuksköterska, vårdlärare och fil dr i pedagogik med avhandlingen ”Lära i praktiken, en studie av sjuksköterskeutbildningens kliniska avsnitt”. Fram till 2009 arbetade jag som lektor med undervisning och forskning på Karolinska institutet, institutionen LIME, främst med pedagogiska universitetskurser för lärare från olika professioner. Jag har ett särskit intresse för klinisk handledning av studenter samt tvärprofessionell och interprofessionell utbildning.

Vad ser du som den största utmaningen för högskolenämnden?
– Att arbeta för att teori och praktik under utbildningen sammanförs på ett meningsfullt och fruktbart sätt.

Detta är Högskolenämnden

Högskolenämnden, före detta Högskolestyrelsen, har till uppgift  att planera verksamhetens långsiktiga inriktning och utveckling. Nämnden fastställer också utbildnings- och kursplaner samt avger verksamhetsplan och verksamhets-berättelse för högskolan. 

Nämndens ordförande Peter Aspelin, samt ytterligare en ledamot representerar styrelsen för Sophiahemmet, ideell förening. Övriga ledamöter är högskolans rektor samt två representanter vardera för lärarkollegiet och studentkåren. Dessutom ingår tre externa ledamöter med långvarig erfarenhet från den akademiska världen. 

Tidigare publicerad i SophiaNytt nr 1 2009
Uppdaterad 2012-08-31 

 

 

 

Publicerad: 2010-07-13
  Skriv ut        Kommentera sidan
 © Sophiahemmet   Valhallavägen 91   Stockholm   Telefon 08-406 20 00   Kontakt   Information