Hem
Historia
Ideell förening
Bidrag och stipendier
SophiaNytt
Årsberättelse
Restaurang
Medlemsservice
 

Historisk examenshögtid

Till tonerna av Jeremiah Clarkes Trumpet Voluntary tågade Sophiasystrar, magistrar och kandidater i omvårdnadsvetenskap i procession ner för trappan i Blå Hallen. Omkring 800 personer närvarade vid Sophiahemmet Högskolas första examenshögtid i Stockholms stadshus den 15 januari i år.

– Anledningen till att högskolan flyttat från Engelbrektskyrkan till Blå Hallen är att vi vill anordna en gemensam examenshögtid för studenter från alla våra nio utbildningsprogram, säger rektor Jan Åke Lindgren. Vi vill också förhålla oss neutrala i livsåskådningsfrågor och då passar Blå Hallen bättre.

Niki Linnell och Taru Kontio, representanter för Sophiahemmet Högskola Studentkår, var högtidens konfrencierer och lotsade lättsamt och professionellt de nyexaminerade och alla gäster genom högtidstal, brosch- och stipendieutdelningar och fantastiska musikupplevelser.

För musiken stod Ulla-Carin Börjesdotter, sång, Backa-Hans Eriksson, bas, Jonathan Fritzén, piano och Malou Meilink, flöjt.

– Det här är en historisk händelse i flera bemärkelser, sa Jan Åke Lindgren i sitt tal till de nyexaminerade. Examenshögtiden flyttar in i Blå Hallen samtidigt som Sophiahemmet firar sitt 125-årsjubileum 2009/2010. I och med att vi nu slår ihop examenshögtiden för våra nyblivna Sophiasystrar med examenshögtiderna för de studenter som har genomgått kandidat-, magister- och specia­listsjuksköterskeprogrammen vid högskolan visar vi dessutom tydligt på bredden och omfattningen av Sophiahemmet Högskolas utbildningsverksamhet.

Hedersordförande prinsessan Christina, fru Magnuson delade traditionsenligt ut broscher till de nyexaminerade. Per Lundberg, ordförande i Sophiahemmet ideell förening delade ut stipendier för bästa examensarbete på kandidatnivå respektive magisternivå.

Tidigare publicerad i SophiaNytt nr 1 2010

 

 

 

 

Publicerad: 2012-05-31
  Skriv ut        Kommentera sidan
 © Sophiahemmet   Valhallavägen 91   Stockholm   Telefon 08-406 20 00   Kontakt   Information