Hem
Historia
Ideell förening
Bidrag och stipendier
SophiaNytt
Årsberättelse
Restaurang
Medlemsservice
 

Ger en härlig vi-känsla

På Sophiahemmet är traditionerna många och levande. Tillsammans stärker de gemenskapen mellan de olika verksamheterna.

Under de snart 130 år som Sophiahemmet funnits har det utvecklats ett antal traditioner. Några har försvunnit med tiden men många återkommer år efter år. Gemensamt för traditionerna är att de bidrar till att stärka varumärket och sammanhållningen hos alla som jobbar på Sophiahemmet oavsett verksamhet.

– En av de äldsta traditionerna är Sophiafesten som har firats i mer än 100 år, säger Marina Dyfverman, marknadschef på Sophiahemmet. Formerna för många av de tidiga traditionerna har naturligtvis förändrats för att passa in i vår tid, men kvar är den värdegrund som är gemensam för alla oss som jobbar här.

Trots sin historia är traditioner inte något gammalt och mossigt, menar Marina Dyfverman. Det handlar snarare om respekt och tolerans i en ny tid samtidigt som sjukhusets anrika miljö bidrar till att skapa en trygg och säker vård.

– Alla aktiviteter är inte lika gamla. Sedan några år firar vi lucia i stället för julotta. Bytet kom sig av att vi vill att så många som möjligt av våra medarbetare ska få njuta av en vacker och stämningsfull julaktivitet.

Tradition är inte bara arrangerade aktiviteter, det är också något som finns på väggarna på många håll inom sjukhusområdet. Att möta drottning Sophia i entrén och ta del av hennes tankar när sjukhuset grundades är historia, men även en inspiration för dagens medarbetare.

– Det handlar även om de personliga möten som Sophiahemmets vårdgivare har med varje enskild patient. Tradition är lika mycket en fråga om tillgänglighet och professionellt bemötande för alla dem som söker vård på Sophiahemmet, säger hon.

Text: Pär Westergård 

Tidigare publicerad i SophiaNytt nr 2 2014

 

Publicerad: 2015-02-05
  Skriv ut        Kommentera sidan
 © Sophiahemmet   Valhallavägen 91   Stockholm   Telefon 08-406 20 00   Kontakt   Information