Sidtitel: Tjänsten som rektor för Sophiahemmet Högskola tillsatt
Utskrivet: 2021-09-20 13:00:03
Länk till sidan: http://www.sophiahemmethogskola.se/visaprint_promo.asp?promo_ID=80

Tjänsten som rektor för Sophiahemmet Högskola tillsatt

Nu är det klart att Johanna Adami tillträder posten som rektor för Sophiahemmet Högskola i samband med att nuvarande rektor Jan Åke Lindgren slutar sin tjänst vid årsskiftet.

Johanna är adjungerad professor vid KI och kommer närmast från en befattning som Direktör och avdelningschef för avdelningen hälsa på Vinnova (Verket för Innovationssystem). Johanna har tidigare erfarenhet från såväl den akademiska världen som chefstjänst inom näringslivet och stor erfarenhet från olika regeringsuppdrag såväl nationellt som internationellt. Hon har över 25 års erfarenhet från hälso-och sjukvårdssektorn genom olika uppdrag.

Johanna är 45 år, gift och har tre barn och bor i Stockholm.

Johanna tillträder sin nya befattning den 1 januari 2016.

- Vi är mycket glada att vi har lyckats rekrytera Johanna för att fortsätta utveckla Sophiahemmet Högskolas verksamhet som Jan Åke under sin långa tid som rektor framgångsrikt har utvecklat till en modern högskola, säger Peter Seger, vd för Sophiahemmet, ideell förening.

- Jag är glad för förtroendet att få möjlighet att fortsätta utveckla Sophiahemmet Högskolas verksamhet och ser många spännande och intressanta utmaningar inför framtiden som det ska bli kul att få driva, säger Johanna.